Pirinç Unu Nedir
Organik tarım sertifikalı yerli pirinçlerin, glüten bulaşması olmadan taş değirmende öğütülmesi ile üretilen ve mutfaklarınızda gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz organik bir un alternatifidir. Yüksek karbonhidrat içeriği ile iyi bir kıvam verici, çok iyi bir mama unu, fonksiyonel bir tatlı unudur. Lif bakımından zengin olan Pirinç Unu bol miktarda mineral içerir. Çölyak hastaları için iyi bir alternatiftir. Uzun zamandır trend olan unumuzun popülaritesi her geçen gün artmaktadır.
Neden Pirinç Unu
Katkısız olarak üretilen Pirinç Unumuz, mutfaklarınızda gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir üründür. Ürünümüz, Konvansiyonel muadillerine göre sentetik koruyucu, ağır metal ve zirai ilaç kalıntısı barındırmamaktadır. Özellikle sağlıklı yaşam konusunda yüksek bilinçli aileler ve bireylere hitap eden ürünümüz. Türkiye standartlarında organik tarım sertifikasyonu ile karşınızdadır.
Organik Pirinç Unu Nasıl Üretilir
Pirinç unu; yerli pirinçlerin, ayrıştırılması, kabuklarının soyulması sonucu elde edilmektedir. Pirinçler ilk olarak yıkama ünitelerine alınır. İki farklı yıkama ünitesinden geçirilen pirinç taneleri, kurutma ünitesinden geçirilerek kırma işleminin yapılması için kırıcı ünitesine gönderilir. Kırıcı ünitesi ile küçük parçalara ayrılan pirinç parçaları sonrasında taş değirmenlere alınır ve un haline getirilir. Tüm proses boyunca hiçbir kimyasal madde eklenmeden mekanik ayrım yapıldığı için oldukça fonksiyonel bir un alternatifidir.
Organik Pirinç Unu Nasıl Kullanılır
Pirinç unu yüksek miktarda vitamin içerir. Asya ve Anadolu mutfaklarının vazgeçilmezi olan pirinç, sindirim sistemine yararlıdır. Pirincin hücre yenilenmesini arttırıcı özelliği ile ilgili ve sinir sistemine etkileri ile ilgili bir çok medikal makale mevcuttur. Özellikle bebeklere özel mama yapımında ürünümüz Organik Hindistan Cevizi Unu ile birlikte ve Organik Üzüm Özü ile birlikte çok kullanılır
Kullanımı ise çok basit;
- Ekmek yapımında
- Çorbaları ve yemekleri terbiye etmede
- Hamur işleri yapımında
- Bebek maması yapımında
- Atıştırmalık ve tatlılarda
Organik Pirinç Unu Kimler Kullanabilir
- Çölyak Hastaları
- Ketojenik diyet yapanlar
- Paleo diyet yapanlar
- Veganlar
- Vejeteryanlar
- Helal gıda tüketicileri
- Kosher gıda tüketicileri
- Anneler
Organik Pirinç Unu ile Neler Yapılabilir
Sağlıklı beslenme ve yaşam günümüzde önemli bir yer almaktadır. İnsanlar yediklerinin sağlıklı ve doğal olmasına dikkat etmektedir. Bundan dolayı organik ve işlenmemiş gıdaları tercih etmektedir. Özellikle gluten intoleransı olanların isteği, kendilerini rahatsız etmeyecek şekilde tatlı ya da hamur gıdaları tüketebilmektir. Bu isteğe karşılık öne çıkan Pirinç unu hem tatlılarda hem de tuzlu yiyeceklerde kullanılabiliyor. Kahvaltı da krep veya pancake yapabilir, çorbaları terbiye etmek için kullanabilir, katkısız bebek mamalarında ve daha pek çok tariflerde kullanabilirsiniz.
Organik Pirinç Unu Nasıl Saklanmalı
Organik Pirinç Unu, hiçbir zirai ilaç ve katkı maddesi içermediğinden gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu noktada ürünlerimizi sürekli olarak soğuk havada ve steril bir şekilde muhafaza ediyoruz. Sizden beklentimiz de ürünü paketinde sıkıca kapatılmış şekilde mümkünse buzdolabınızda, değilse kuru ve ışık görmeyen ortamda muhafaza etmeniz olacaktır. Amacımız ürünümüzden en iyi şekilde faydalanmanızdır.
Besin Değerleri (g) | 100 gr | %brd %rda |
Enerji kcal | 368 | 18,4 |
Toplam yağ | 1,4 | 2 |
Doymuş yağ | 0 | 0 |
Karbonhidrat | 74,9 | 28,81 |
Şeker | 0 | 0 |
Protein | 6,72 | 13,44 |
Lif | 4,34 | 17,36 |
Tuz | 0 | 0 |
Menşei | TÜRKİYE |
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.