Glutensiz Nohut Unu Nedir
Nohutun öğütülerek un haline getirilmiş şeklidir.
Glutensiz Nohut Unu Nasıl Yapılır
Üreticiden alınan yerli nohutlar glütensiz ürünlerin işlendiği İngro değirmeninde un haline getirilir.
Neden Glutensiz Nohut Unu
Nohut ununun besin değeri oldukça yüksektir.
İçeriğinde demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum minerallerini bol miktarda içerir. Ayrıca iyi bir lif kaynağı olan nohut unu, protein bakımından da zengin bir besindir.
Glutensiz Nohut Ununu Kimler Kullanabilir
- Veganlar
- Çölyak hastaları
- Glütensiz beslenenler
- Sağlıklı ve doğal beslenmek isteyenler
Glutensiz Nohut Unu Nasıl Kullanılır
Birçok unlu mamulde (kek, ekmek, tatlı vb.) un yerine bir miktar kullanılabilir, böylece besleyicilik ve lezzet sağlanmış olur.
Köfte omlet, mücver, krep gibi benzer tüm yemeklere katılabilir.
Glutensiz Nohut Unu saklanmalı
Güneşten ve sıcaktan koruyun. Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.
Besin Değerleri (g) | 100 gr |
Enerji kcal | 342 |
Toplam yağ | 5,10 |
Karbonhidrat | 49,50 |
Şeker | 6,30 |
Protein | 15,50 |
Lif | 17,80 |
Doymuş Yağ | 0,75 |
Sodyum | 0,088 |
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.