Karabuğday Ekşi Maya Tarifi
Karabuğday Ekşi Maya Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 2 Adet hurma
- 3 Adet kuru kayısı
- 1 Bardak su
- Çiğ karabuğday unu
YAPILIŞI
- 2 Adet hurma ile 3 Adet kuru kayısıyı
- 1 Bardak su ile birlikte kapalı bir şişeye koyularak 3 gün boyunca sık sık sallanacak .
- 3 Günün sonunda, bir elekten geçirilerek posası çıkartılarak suyu ayrılacak.
- Çıkarılan su karabuğday unuyla su kuruyana kadar karıştırılacak.
- Son olarak karışım tamamlandıktan sonra 10 ila 12 saat mayalanmaya bırakılacak.
4 thoughts on “Karabuğday Ekşi Maya Tarifi”
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Merhaba, 10-12 saat bekledikten sonra kullanilabilir mi eksi maya?
Merhaba efendim, kullanabilirsiniz.
Kullanmayip 1 gun bekledim maya sondu, 12 saat sonra mayanin hepsinimi kullanacagiz? Maya ihtiyacimiz oldukca boylemi yapacagiz? veya 12 saat sonra mayanin birazini kullanip kalan mayayi su ve un ile beslemelimiyiz, tesekkurler.
Mayayı besleyip tekrar kullanabilirsiniz efendim.