Ekmek Tarifleri, Tarifler

Karabuğday Ekşi Maya Tarifi

Karabuğday Ekşi Maya Tarifi

 

  İÇİNDEKİLER

 

  • 2 Adet hurma
  • 3 Adet kuru kayısı
  • 1 Bardak su
  • Çiğ karabuğday unu

 YAPILIŞI

 

  1. 2 Adet hurma ile 3 Adet kuru kayısıyı
  2. 1 Bardak su ile birlikte kapalı bir şişeye koyularak 3 gün boyunca sık sık sallanacak .
  3. 3 Günün sonunda, bir elekten geçirilerek posası çıkartılarak suyu ayrılacak.
  4. Çıkarılan su karabuğday unuyla su kuruyana kadar karıştırılacak.
  5. Son olarak karışım tamamlandıktan sonra 10 ila 12 saat mayalanmaya bırakılacak.

4 thoughts on “Karabuğday Ekşi Maya Tarifi

  1. AhmetAnp dedi ki:

    Merhaba, 10-12 saat bekledikten sonra kullanilabilir mi eksi maya?

    1. Tam Tarım dedi ki:

      Merhaba efendim, kullanabilirsiniz.

      1. AhmetAnp dedi ki:

        Kullanmayip 1 gun bekledim maya sondu, 12 saat sonra mayanin hepsinimi kullanacagiz? Maya ihtiyacimiz oldukca boylemi yapacagiz? veya 12 saat sonra mayanin birazini kullanip kalan mayayi su ve un ile beslemelimiyiz, tesekkurler.

        1. Tam Tarım dedi ki:

          Mayayı besleyip tekrar kullanabilirsiniz efendim.

Bir yanıt yazın