Fındıklı Glutensiz Starbucks Cookie Tarifi
Fındıklı Glutensiz Starbucks Cookie Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 1/2 sb bir parmak fazla fındık
- 1 sb +2,5 yk karabuğday unu(istediğiniz un olur)
- 1/2 paket bitter çikolata (ben lindt kullanıyorum)
- 1 tk elma sirkesi
- 1 çimdik tuz
- 2,5 yk hindistancevizi şekeri ( bal , agave şurubu olur )
- 1 yk hindistancevizi yağı (tereyağı olur)
- 1/2 sb badem sütü ( her süt olur)
- 1 çay k saf vanilya ( normal vanilya ya da vanilya özütü olur)
- 1 yumurta
- 2yk yulaf ezmesi (robottan geçirilmiş , olmasada olur ben hamurun yarısına yulaf ezmesi koydum )
ÜZERİ İÇİN
- Bitter çikolata
YAPILIŞI
Fındıkları havanda dövdüm biraz ufalttım , unu , fındığı , şekeri , saf vanilyayı , tuzu , karıştırıp sonra tüm sıvıları ekleyip iyice karıştırdım , içine doğradığım çikolataları da ekledim , bir kısmını yulaf ezmeli yapmak istedim hamurun yarısını ayirip yulaf ezmesini ekleyip karıştırdım , kaşık yardımı ile fırın kağıdı serdigim tepsimde şekil verdim , 180 derecede 19 dakikada pisti benim ama siz pişerken kontrol edin , fırın farkı oluyor çünkü ❤️ ???????????? Bir çimdik tuz tüm tatlılarımda kullanıyorum , tatlıda ki şekeri daha belirgin hale getiriyor.
Ben şimdi hava yağmurluyken kahve ve cookielerimle keyif yapmaya kaçıyorum ❤️
Afiyet olsun
