Karabuğdaylı Maraş Tarhanası Tarifi
Karabuğdaylı Maraş Tarhanası Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 10 kg yoğurt
- 4 kg Çiğ Karabuğday Unu
- 2 kg pirinç
- Kekik, Çörek otu, Nane, Tuz
İlave Olarak
- 2 Su bardağı Çiğ Karabuğday Unu,
- 5 Kg yoğurt
YAPILIŞI
- 10 Kg yoğurt yayıkta ayran yapıp, 1 hafta ekşimesi için bekletiyoruz ve her gün yüzeyine çıkan sarı suyu süzüyoruz,
- 4 Kg Çiğ Karabuğday Ununu ve 2 Kg pirinci ayrı ayrı pişirip, geniş bir kazanda soğumasını bekleyip karıştırıyoruz.
- Ayranın içine göz kararına göre kekik, çörek otu, nane ve tuz atarak daha özlü olması için 2 su bardağı Çiğ Karabuğday uNU, 5 kg yoğurt katıyoruz.
- Pişirdiğimiz Karabuğday ve pirincin içine yaptığımız ayranı katıp iyice karıştırıp 1 gün mayalanmasını bekliyoruz. Ertesi gün sabah erkenden temiz bir muşambaya serip 2 gün kurumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun.