Karabuğdaylı Maraş Tarhanası Tarifi

Karabuğdaylı Maraş Tarhanası Tarifi

 

  İÇİNDEKİLER

 

    • 10 kg yoğurt
    • 4 kg Çiğ Karabuğday Unu
    • 2 kg pirinç
    • Kekik, Çörek otu, Nane, Tuz

 

İlave Olarak

 

  • 2 Su bardağı Çiğ Karabuğday Unu,
  • 5 Kg yoğurt

 

YAPILIŞI

 

    1. 10 Kg yoğurt yayıkta ayran yapıp, 1 hafta ekşimesi için bekletiyoruz ve her gün yüzeyine çıkan sarı suyu süzüyoruz,
    2. 4 Kg Çiğ Karabuğday Ununu ve 2 Kg pirinci ayrı ayrı pişirip, geniş bir kazanda soğumasını bekleyip karıştırıyoruz.
    3. Ayranın içine göz kararına göre kekik, çörek otu, nane ve tuz atarak daha özlü olması için 2 su bardağı Çiğ Karabuğday uNU, 5 kg yoğurt katıyoruz.
    4. Pişirdiğimiz Karabuğday ve pirincin içine yaptığımız ayranı katıp iyice karıştırıp 1 gün mayalanmasını bekliyoruz. Ertesi gün sabah erkenden temiz bir muşambaya serip 2 gün kurumaya bırakıyoruz.

Afiyet olsun.

 

Bir yanıt yazın

Main Menu