Glutensiz Karabuğday Ekmeği Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 1 Su bardağı badem unu @wefoodtr
- 1 Su bardağı çiğ karabuğday unu @tam.tarim (Sevgili @ozpirincci sayesinde tanıdım ve gerçekten kokusuz bir karabuğday unu)
- 1 Çorba kaşığı karnıyarık otu tozu @guzel_gida
- 4 Çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 Çay kaşığı karbonat – 1 çorba kaşığı ev sirkesi ile köpürtülecek
- 1,5 Su bardağı ılık içme suyu
- 1 Çay kaşığı kaya tuzu
- 5 Adet ufalanmış ceviz
- Üzerine keten tohumu, çörekotu
YAPILIŞI
ÖNCE KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRMA KABINA ALIN VE GÜZELCE KARIŞTIRIN. SONRA ZEYTİNYAĞI VE KARBONATI EKLEYİN. EN SON ILIK SUYU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP KAŞIK YARDIMIYLA KARIŞTIRIN. KIVAMI KOYU BİR KEK KIVAMI OLACAK, ASLA EKMEK HAMURU GİBİ DEĞİL. KIVAMI İÇİN FOTOĞRAFI SOLA KAYDIRIP VİDEOYU İZLEYİN. BEN KÜÇÜK BOY BATON KEK KALIBIMI KULLANDIM. HAZIR OLAN HARCI YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ KALIBA BOŞALTIP İYİCE YERLEŞTİRİN, ÜZERİNE ÇÖREKOTU VE KETEN TOHUMU SERPİŞTİRİN. 180 DERECE ISINMIŞ FANLI FIRINDA 35-40 DAKİKADA PİŞTİ, SİZ YİNE DE KONTROL EDERSİNİZ. FIRINDAN ÇIKARINCA SOĞUMASINI BEKLEYİP KALIPTAN ÇIKARIN VE DİLİMLEYEREK SERVİS EDİN. DENEYECEK OLANLARA ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.