Glutensiz Misket Kurabiye

Glutensiz Misket Kurabiye

 

  İÇİNDEKİLER

 

  •  250 Gr tereyağı
  •  1 Çay bardağı Sıvı Yağı
  •  2 Yemek Kaşığı Çörek Otu
  •  1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  •  Yarım Paket Kabartma Tozu
  •  2 Adet Yumurta (Beyazı Hamuruna Sarısı Üstüne)
  •  2 Yemek Kaşığı Glutensiz Pudra Şekeri
  •  2 Yemek Kaşığı Sirke
  •  1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
  •  3 Su Bardağı Karabuğday Unu

 YAPILIŞI

 

  1. Karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta beyazı, pudra şekeri, kabartma tozu, mahlep, tuz, çörek otu ekleyip hepsini karıştırıyoruz…
  2. Yavaş yavaş un ekleyerek güzel bir hamur olana kadar yoğuruyoruz…
  3.  Minik minik misket gibi toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz..
  4.  Üzerine Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış alt üst ayarda 160-170 derece pembeleşene kadar pişirelim

Bir yanıt yazın

Main Menu