Glutensiz Misket Kurabiye
İÇİNDEKİLER
- 250 Gr tereyağı
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağı
- 2 Yemek Kaşığı Çörek Otu
- 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
- Yarım Paket Kabartma Tozu
- 2 Adet Yumurta (Beyazı Hamuruna Sarısı Üstüne)
- 2 Yemek Kaşığı Glutensiz Pudra Şekeri
- 2 Yemek Kaşığı Sirke
- 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
- 3 Su Bardağı Karabuğday Unu
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta beyazı, pudra şekeri, kabartma tozu, mahlep, tuz, çörek otu ekleyip hepsini karıştırıyoruz…
- Yavaş yavaş un ekleyerek güzel bir hamur olana kadar yoğuruyoruz…
- Minik minik misket gibi toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz..
- Üzerine Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış alt üst ayarda 160-170 derece pembeleşene kadar pişirelim