Kahvaltılık Sebzeli Muffin
İÇİNDEKİLER
- 2,5 Su bardağı Tam Tarım Çiğ Karabuğday Unu
- 3 Yumurta
- 1 Su bardağından iki parmak eksik zeytin yağı
- 1 Tatlı kaşığı karbonat (Elma sirkesi ile aktif edilecek)
- 1 Şişe maden suyu (Alternatif olarak bir su bardağı yoğurt veya süt kullanabilirsiniz)
- Tuz
- 1 Diş Sarımsak (Opsiyonel)
- Dilediğiniz sebzeler (Ben ıspanak, pırasa, kapya biber, havuç, taze soğan kullandım.)
- Dere otu ve nane de yakışıyor isteğe bağlı kullanılabilir.
YAPILIŞI
- Ispanağı, pırasayı ve taze soğanı ince ince doğruyoruz. Kapya biberi minik minik küp küp doğruyoruz, havucu da rendeliyoruz…
- Yumurtalar ve tuzu köpük köpük olana kadar mikser ile çırpıyoruz (yaklaşık 5 Dk)…
- Sonra zeytinyağı ve maden suyunu ilave edip karışana kadar çırpıyoruz. Ardından Tam Tarım Çiğ Karabuğday Ununu ve karbonatı ilave edip iyice çırpıyoruz. Akışkan bir kıvam alınca içine tüm sebzeleri (ve isteğe göre sarımsağı) ilave edip karıştırıyoruz…
- Karışımı zeytinyağı ile hafifçe yağladığımız müffin kabına alıyoruz…
- Önceden ısıttığımız 160-170 derece fırında 25-30 dk kontrollü şekilde pişiriyoruz…
- Kürdan yardımıyla kontrol ederek, pişince fırından alıyoruz.