Karabuğday Ekmeği Tarifi

Karabuğday Ekmeği Tarifi

 

  İÇİNDEKİLER

  • 500 gr Çiğ karabuğday unu @tam.tarim
  • 150 gr Peyniraltı suyu
  • 200 gr Su
  • 40 gr Zeytinyağı
  • 1 Yemek kaşığı bal(isteğe göre eklenmeyebilir)
  • 10 gr Tuz
  • 125 gr Ekşimaya(karabuğday mayamı kuru üzüm püresiyle hazırlıyorum)
  • 25 gr Ketentohumu
  • 15 gr Mavi haşhaş
  • 25 gr Su(tohumlar jelleşince eklenecek)

 YAPILIŞI

 

KALIPTA MAYALANACAK(BENİM EKMEĞİM 5-6 SAATTE SERİN ORTAMDA MAYALANDI)

25 DK BUHARLA PİŞİRİP 25 DK DAHA PİŞİRDİM KAPAKSIZ

AFİYET OLSUN

Bir yanıt yazın

Main Menu