Karabuğday Ekmeği Tarifi
Karabuğday Ekmeği Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 500 gr Çiğ karabuğday unu @tam.tarim
- 150 gr Peyniraltı suyu
- 200 gr Su
- 40 gr Zeytinyağı
- 1 Yemek kaşığı bal(isteğe göre eklenmeyebilir)
- 10 gr Tuz
- 125 gr Ekşimaya(karabuğday mayamı kuru üzüm püresiyle hazırlıyorum)
- 25 gr Ketentohumu
- 15 gr Mavi haşhaş
- 25 gr Su(tohumlar jelleşince eklenecek)
YAPILIŞI
KALIPTA MAYALANACAK(BENİM EKMEĞİM 5-6 SAATTE SERİN ORTAMDA MAYALANDI)
25 DK BUHARLA PİŞİRİP 25 DK DAHA PİŞİRDİM KAPAKSIZ
AFİYET OLSUN