Karabuğday Un’lu Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Karabuğday Un’lu Havuçlu Cevizli Kek Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 4 Adet yumurta
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı rendelenmiş havuç
- 2,5 Su bardağı Ceviz
- 1,5 Çay Kaşığı tarçın
- 1 Paket vanilya
- 2 Paket kabartma tozu
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızıyla 4-5 dakika çırpalım.
- Şeker, süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra ceviz, havuç, tarçın ve vanilyayı ekleyelim…
- En son un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip çırpalım…
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına verelim…
- Kürdanı batırıp pişip pişmediğini kontrol edelim. Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
Afiyet olsun.
Un miktarı yazmıyor
Merhaba efendim, göz kararı ekleyebilirsiniz. Kıvamına göre yavaş yavaş unu eklemenizi tavsiye ederiz.