Kek Tarifleri, Tarifler

Karabuğday Un’lu Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Karabuğday Un’lu Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

 

  İÇİNDEKİLER

 

  • 4 Adet yumurta
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı rendelenmiş havuç
  • 2,5 Su bardağı Ceviz
  • 1,5 Çay Kaşığı tarçın
  • 1 Paket vanilya
  • 2 Paket kabartma tozu

 

YAPILIŞI

 

  1. Yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızıyla 4-5 dakika çırpalım.
  2. Şeker, süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
  3. Daha sonra ceviz, havuç, tarçın ve vanilyayı ekleyelim…
  4. En son un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip çırpalım…
  5. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına verelim…
  6. Kürdanı batırıp pişip pişmediğini kontrol edelim. Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

2 thoughts on “Karabuğday Un’lu Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

  1. Sumeyye akyol dedi ki:

    Un miktarı yazmıyor

    1. Tam Tarım dedi ki:

      Merhaba efendim, göz kararı ekleyebilirsiniz. Kıvamına göre yavaş yavaş unu eklemenizi tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın