Karabuğdaylı Ekşi Maya Ekmeği Tarifi
Karabuğdaylı Ekşi Maya Ekmeği Tarifi
İÇİNDEKİLER
- Bir şişe maden suyu,
- Tuz
- 150 gr. Ekşi maya
- 2 ölçek karnıyarık otu tozu,
- Çiğ Karabuğday Unu
YAPILIŞI
- 30 gr. Ekşi mayaya 60 gr. Su ve 60 gr. Karabuğday unu ile ön ekşi maya hazırlanıyor.
- İki saat beklettikten sonra üzerine 1 şişe maden suyu, tuz ve karnıyarık otu tozu eklenip 10 dakika el ile yoğurulur.
- Ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra süreçle sarılıp buzdolabında 18 saat bekletilir.
- Yağlı kağıtla serili tepsiye hamuru döküp su ile düzeltilir.
- Önceden ısınmış içinde su olan fırında 220 derece pişirilir.
Afiyet olsun.
- Karabu