Karabuğdaylı Ekşi Maya Ekmeği Tarifi

Karabuğdaylı Ekşi Maya Ekmeği Tarifi

 

 İÇİNDEKİLER

 

    • Bir şişe maden suyu,
    • Tuz
    • 150 gr. Ekşi maya
    • 2 ölçek karnıyarık otu tozu,
    • Çiğ Karabuğday Unu

     

    YAPILIŞI

     

        1. 30 gr. Ekşi mayaya 60 gr. Su ve 60 gr. Karabuğday unu ile ön ekşi maya hazırlanıyor.
        2. İki saat beklettikten sonra üzerine 1 şişe maden suyu, tuz ve karnıyarık otu tozu eklenip 10 dakika el ile yoğurulur.
        3. Ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra süreçle sarılıp buzdolabında 18 saat bekletilir.
        4. Yağlı kağıtla serili tepsiye hamuru döküp su ile düzeltilir.
        5. Önceden ısınmış içinde su olan fırında 220 derece pişirilir.

    Afiyet olsun.

     

  • Karabu

Bir yanıt yazın

Main Menu