Karabuğdaylı Patatesli Kek Tarifi
Karabuğdaylı Patatesli Kek Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 1 adet Büyük Boy Patates,
- 2 Adet yumurta,
- Yeşillikler (3 Adet yeşil soğan, bir tutam maydanoz, bir tutam dereotu),
- 1 Su bardağı yoğurt,
- Yarım su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı,
- Beyaz peynir,
- Baharatlar (karabiber, pul biber, nane),
- 1 Paket kabartma tozu,
- 1,5 Su bardağı Çiğ Karabuğday Unu,
- Tuz
- Üzeri için susam ve çörek otu.
YAPILIŞI
- Yumurta, yağ, yoğurt, beyaz peynir, baharatlar ve tuz sırasıyla çırpılır.
- Ardından yeşillikler, Çiğ un ve kabartma tozu eklenip karıştırmaya devam edilir.
- En son minik minik doğradığımız patatesler eklenerek 180 derecede üzeri kızarana ve içi kadar pişirilir.
Afiyet olsun.