Karabuğdaylı Foccacia (Akdeniz Ekmeği) Tarifi
Karabuğdaylı Foccacia (Akdeniz Ekmeği) Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 1 Su bardağı su (200ml)
- 1 Yemek kaşığı toz maya
- 1 Yemek kaşığı hurma suyu
- Yarım tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 Su bardağı Çiğ Karabuğday Unu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kuru soğan, sarımsak
- Kekik
- Domates
- Zeytin
YAPILIŞI
- Su, maya ve hurma suyunu bir kaba alınıp karıştırılır. Karnıyarık otu tozunu ilave edip karıştırmaya devam edilir.
- 5 Dakika karışım kapta bekletilir. Zeytin yağını ilave edilip karabuğday unu eleyerek karıştırılır. Sarımsak rendeleyip eklenir. Ardından kekik ve tuz göz kararı eklenir.
- Hamur mayalanması için 1 saat dinlendirilir. Yağlanmış borcama hamur dökülüp üzerine dinlenmiş zeytin, domates, ve kuru soğan eklenir. Zeytin yağı gezdirilip kekik eklenir.
- Tekrar mayalanması için 30 dakika bekletilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırına buharlaşması için su dolu kap koyup 30 dakika ekmek pişirilir.
Afiyet olsun.