Karabuğdaylı Foccacia (Akdeniz Ekmeği) Tarifi

Karabuğdaylı Foccacia (Akdeniz Ekmeği) Tarifi

 

 İÇİNDEKİLER

 

    • 1 Su bardağı su (200ml)
    • 1 Yemek kaşığı toz maya
    • 1 Yemek kaşığı hurma suyu
    • Yarım tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • 2 Su bardağı Çiğ Karabuğday Unu
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • Kuru soğan, sarımsak
    • Kekik
    • Domates
    • Zeytin

     

    YAPILIŞI

     

          1. Su, maya ve hurma suyunu bir kaba alınıp karıştırılır. Karnıyarık otu tozunu ilave edip karıştırmaya devam edilir.
          2. 5 Dakika karışım kapta bekletilir. Zeytin yağını ilave edilip karabuğday unu eleyerek karıştırılır. Sarımsak rendeleyip eklenir. Ardından kekik ve tuz göz kararı eklenir.
          3. Hamur mayalanması için 1 saat dinlendirilir. Yağlanmış borcama hamur dökülüp üzerine dinlenmiş zeytin, domates, ve kuru soğan eklenir. Zeytin yağı gezdirilip kekik eklenir.
          4. Tekrar mayalanması için 30 dakika bekletilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırına buharlaşması için su dolu kap koyup 30 dakika ekmek pişirilir.

    Afiyet olsun.

     

Bir yanıt yazın

Main Menu