Karabuğday Elmalı Kurabiye Tarifi

Karabuğday Elmalı Kurabiye Tarifi

 

 İÇİNDEKİLER

 

Hamuru için:
    • 1 Yumurta
    • 1 Yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
    • Yarım fincan zeytinyağı
    • 1 Tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1 Su bardağı +1 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu (kepekli kepeksiz yarı yarıya)
    • 3 Yemek kaşığı hurma suyu (veya dilediğiniz tatlardınıcı)
    • Yarım limon kabuğu rendesi
    • Yarım çay kaşığı karbonat üzerine
    • 1 Yemek kaşığı limon suyu
    • 1 Çay kaşığı tarçın

     

    İç harcı için::
      • 1 Büyük boy elma
      • 1 Tatlı kaşığı tarçın
      • 3 Yemek kaşığı elma suyu (veya dilediğiniz tatlandırıcı)
      • Yarım çay bardağı çekilmiş veciz
      • 1 Tatlı kaşığı tereyağ (* Elmanız tatlıysa daha az tatlandırıcı koyabilirsiniz)
      • Üzeri için: toz eritritol

       

      YAPILIŞI

       

              1. Hamuru yoğurup 15 dakika dinlendirip şekil verdikten sonra 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-17 dakika pişiriyoruz.

      Afiyet olsun.

       

Bir yanıt yazın

Main Menu