Karabuğdaylı Kepekli Ekmek Tarifi
Karabuğdaylı Kepekli Ekmek Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 3 Bardak Kepekli Çiğ Karabuğday Unu,
- 2 Bardak Çiğ Karabuğday Unu
- 1 Paket instant Maya,
- 2 Ölçü karnıyarık otu tozu,
- 1 Bardak su
- Üzeri için: Dere otu ve susam ile süsleyebilirsiniz
YAPILIŞI
- 3 Bardak kepekli çiğ karabuğday unu, 2 bardak çiğ karabuğday unu, 1 paket aktif hale getirilmiş instant maya, 2 Ölçü karnıyarık otu tozu, 1 bardak su ile hamur haline getirilip üzeri isteğe göre dere otu ve susamla süsleyip, 200 derecede alt üst kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
4 thoughts on “Karabuğdaylı Kepekli Ekmek Tarifi”
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Hamuru yoğurdu ktan sonra kabarması için beklememiz gerekmiyor mu
Merhaba evet 45 ila 60 dk ortalama beklemeniz yeterli olacaktır.
2 ölçü karnıyarık otu tozu için ölçme aracı nedir,kaşık bardak …vb?
Merhaba, 500 gr unda ortalama bir tatlı kaşığı (25 gr) kadar karnıyarık otu tozu kullanabilirsiniz.