Ekmek Tarifleri, Tarifler

Karabuğdaylı Kepekli Ekmek Tarifi

Karabuğdaylı Kepekli Ekmek Tarifi

İÇİNDEKİLER

    • 3 Bardak Kepekli Çiğ Karabuğday Unu,
    • 2 Bardak Çiğ Karabuğday Unu
    • 1 Paket instant Maya,
    • 2 Ölçü karnıyarık otu tozu,
    • 1 Bardak su
    • Üzeri için: Dere otu ve susam ile süsleyebilirsiniz

     

    YAPILIŞI

     

              1. 3 Bardak kepekli çiğ karabuğday unu, 2 bardak çiğ karabuğday unu, 1 paket aktif hale getirilmiş instant maya, 2 Ölçü karnıyarık otu tozu, 1 bardak su ile hamur haline getirilip üzeri isteğe göre dere otu ve susamla süsleyip, 200 derecede alt üst kızarana kadar pişirilir.

    Afiyet olsun.

     

4 thoughts on “Karabuğdaylı Kepekli Ekmek Tarifi

  1. gulay girgin dedi ki:

    Hamuru yoğurdu ktan sonra kabarması için beklememiz gerekmiyor mu

    1. EmreBey dedi ki:

      Merhaba evet 45 ila 60 dk ortalama beklemeniz yeterli olacaktır.

  2. Sercan dedi ki:

    2 ölçü karnıyarık otu tozu için ölçme aracı nedir,kaşık bardak …vb?

    1. Tam Tarım dedi ki:

      Merhaba, 500 gr unda ortalama bir tatlı kaşığı (25 gr) kadar karnıyarık otu tozu kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın