Karabuğdaylı Dereotlu Poğaça Tarifi

Karabuğdaylı Dereotlu Poğaça Tarifi

 

 İÇİNDEKİLER

 

    • 100 gr. tereyağı
    • Yarım çay bardağı sıvıyağ
    • Yarım çay bardağı yoğurt
    • 1 Yumurta
    • 2 Yemek kaşığın nohut unu (1 Çay kaşığı karnıyarık otu tozu, 2 kaşık ılık su ile açılacak)
    • Birkaç dal doğranmış dereotu
    • 1 Tatlı kaşığı tuz
    • 1 Paket kabartma tozu
    • Aldığı Kadar Karabuğday Unu

     

    YAPILIŞI

     

            1. Tereyağını eritin, un ve kabartıcılar haricindeki bütün malzemeleri karıştırın.
            2. Kalan malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
            3. Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak veya oval şekil verin.
          1. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun.

     

Bir yanıt yazın

Main Menu