Karabuğdaylı Dereotlu Poğaça Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 100 gr. tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 Yumurta
- 2 Yemek kaşığın nohut unu (1 Çay kaşığı karnıyarık otu tozu, 2 kaşık ılık su ile açılacak)
- Birkaç dal doğranmış dereotu
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Paket kabartma tozu
- Aldığı Kadar Karabuğday Unu
YAPILIŞI
- Tereyağını eritin, un ve kabartıcılar haricindeki bütün malzemeleri karıştırın.
- Kalan malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak veya oval şekil verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.