Karabuğdaylı Kepekli Ekmek Tarifi

Karabuğdaylı Kepekli Ekmek Tarifi

 

 İÇİNDEKİLER

 

    • 3 Bardak Kepekli Çiğ Karabuğday Unu,
    • 2 Bardak Çiğ Karabuğday Unu
    • 1 Paket instant Maya,
    • 2 Ölçü karnıyarık otu tozu,
    • 1 Bardak su
    • Üzeri için: Dere otu ve susam ile süsleyebilirsiniz

     

    YAPILIŞI

     

              1. 3 Bardak kepekli çiğ karabuğday unu, 2 bardak çiğ karabuğday unu, 1 paket aktif hale getirilmiş instant maya, 2 Ölçü karnıyarık otu tozu, 1 bardak su ile hamur haline getirilip üzeri isteğe göre dere otu ve susamla süsleyip, 200 derecede alt üst kızarana kadar pişirilir.

    Afiyet olsun.

     

2 Yorum

Bir yanıt yazın

Main Menu