Nohutlu Karabuğday Ekmeği Tarifi
Nohutlu Karabuğday Ekmeği Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 5 Su bardağı Çiğ Karabuğday Unu
- Aldığı kadar haşladığımız nohutun suyu
- 1 Su bardağı haşlanmış nohut
- 2 Paket kabartma tozu
- 2 Tatlı kaşığı
- 1 Adet kırmızı biber
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- Aldığı Kadar Glutensiz Karabuğday Unu
- Tuz, karabiber, pul biber.
YAPILIŞI
- Kaba aldığımız unun içerisine haşladığımız nohutun suyunu ekleyelim…
- Nohutları rondodan çektikten sonra unun içerisine ilave edelim…
- Kabartma tozu ve tuzu ilave ettikten sonra hepsini karıştırıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- 200 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.