Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği Tarifi
Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 450 gr. Çiğ Karabuğday Unu (Çiğ Karabuğday + Kepekli Çiğ Karabuğday Unu yarı yarıya karışımı)
- 420 gr. Su
- Keten tohumu
- Tuz, şeker, sızma yağ
- 1 Yumurta
Ön maya::
- 20 gr. Karabuğday ana maya
- 40 gr. Un
- 40 gr. Su
YAPILIŞI
- 100 gr. Ön mayayı hazırlarken 450 gr. Çiğ Karabuğday Unu 420 gr. su ile kaşıkla karıştırın,
- Aynı anda 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumunu 2 kaşık sıcak su ile ıslatın,
- Ön maya hazır olduğuda, hamur, keten tohumu, ön maya, tuz biraz şeker, biraz sızma, 1 Yumurtayı yoğurun,
- Çavdar kalıbına (22×12 cm) alın kabarınca yarım saat ısınmış fırında 200 derecede fırına bi kaba su koyarak 1 saat pişirin.
Afiyet olsun.
4 thoughts on “Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği Tarifi”
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Bu tarifi çok anlayamadım.. Gr karla ölçüde zorlanıyorum.. ekşi mayam çok kabarması.. keten tohumu neden kullandım.. açıklarsanız aydinlanacagim
Merhaba, Keten tohumu özellikle omega-3 yağ asitleri, lifler, proteinler, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Ekmeğinizin besin kalitesini arttırmak için kullanılmaktadır. Sağlıkla kalın.
Merhaba. Tarifte geçen; ” Karabuğday ana maya” nasıl yapılır ya da nereden alabilirim. Teşekkür ederim.
Merhaba, tariflerimiz için https://tamtarim.com.tr sitemizi ziyaret edebilirsiniz.