Karabuğdaylı İncirli Kurabiye Tarifi

Karabuğdaylı İncirli Kurabiye Tarifi

 

 İÇİNDEKİLER

 

    • 3 Yemek kaşığı tereyağ
    • 2 Yemek kaşığı elma özü (alternatif tatlandırıcı kullanılabilir)
    • 1 Çorba kaşığı pisilyum (opsiyonel, glutensiz un kullanılan tariflerde hamurun daha iyi tutması için yumurta yerine kullanılabilir)
    • 2 Bardak Çiğ Karabuğday Unu
    • 1 Bardak glutensiz yulaf unu
    • 1 Çorba kaşığı karbonat
    • İç harç: Kıyılmış incir ve ceviz karışımı

     

    YAPILIŞI

     

              1. Tereyağ ve elma özü çırparak karıştırılır.
              2. Pisilyum ve ardından un, karbonat eklenerek homojen, yumuşak bir hamur elde edilir.
              3. Streç film üzerinde hamur elle bastırılarak yuvarlak şekil verilir ve içine harç koyularak stres film kenarlarından tutarak incir şekli verilir.
              4. 175 derecede 10 dk pişirilir. Sunum için hindistan cevizi tozu kullanılabilir.

    Afiyet olsun.

     

Bir yanıt yazın

Main Menu