Karabuğdaylı İncirli Kurabiye Tarifi
İÇİNDEKİLER
-
- 3 Yemek kaşığı tereyağ
- 2 Yemek kaşığı elma özü (alternatif tatlandırıcı kullanılabilir)
- 1 Çorba kaşığı pisilyum (opsiyonel, glutensiz un kullanılan tariflerde hamurun daha iyi tutması için yumurta yerine kullanılabilir)
- 2 Bardak Çiğ Karabuğday Unu
- 1 Bardak glutensiz yulaf unu
- 1 Çorba kaşığı karbonat
- İç harç: Kıyılmış incir ve ceviz karışımı
YAPILIŞI
-
-
-
-
-
- Tereyağ ve elma özü çırparak karıştırılır.
- Pisilyum ve ardından un, karbonat eklenerek homojen, yumuşak bir hamur elde edilir.
- Streç film üzerinde hamur elle bastırılarak yuvarlak şekil verilir ve içine harç koyularak stres film kenarlarından tutarak incir şekli verilir.
- 175 derecede 10 dk pişirilir. Sunum için hindistan cevizi tozu kullanılabilir.
-
-
-
-
Afiyet olsun.