Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 450 gr. Çiğ Karabuğday Unu (Çiğ Karabuğday + Kepekli Çiğ Karabuğday Unu yarı yarıya karışımı)
- 420 gr. Su
- Keten tohumu
- Tuz, şeker, sızma yağ
- 1 Yumurta
Ön maya::
- 20 gr. Karabuğday ana maya
- 40 gr. Un
- 40 gr. Su
YAPILIŞI
- 100 gr. Ön mayayı hazırlarken 450 gr. Çiğ Karabuğday Unu 420 gr. su ile kaşıkla karıştırın,
- Aynı anda 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumunu 2 kaşık sıcak su ile ıslatın,
- Ön maya hazır olduğuda, hamur, keten tohumu, ön maya, tuz biraz şeker, biraz sızma, 1 Yumurtayı yoğurun,
- Çavdar kalıbına (22×12 cm) alın kabarınca yarım saat ısınmış fırında 200 derecede fırına bi kaba su koyarak 1 saat pişirin.
Afiyet olsun.
Bu tarifi çok anlayamadım.. Gr karla ölçüde zorlanıyorum.. ekşi mayam çok kabarması.. keten tohumu neden kullandım.. açıklarsanız aydinlanacagim
Merhaba, Keten tohumu özellikle omega-3 yağ asitleri, lifler, proteinler, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Ekmeğinizin besin kalitesini arttırmak için kullanılmaktadır. Sağlıkla kalın.