Ekmek Tarifleri, Tarifler

Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği Tarifi

Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği Tarifi

 

 İÇİNDEKİLER

 

    • 450 gr. Çiğ Karabuğday Unu (Çiğ Karabuğday + Kepekli Çiğ Karabuğday Unu yarı yarıya karışımı)
    • 420 gr. Su
    • Keten tohumu
    • Tuz, şeker, sızma yağ
    • 1 Yumurta

     

    Ön maya::
      • 20 gr. Karabuğday ana maya
      • 40 gr. Un
      • 40 gr. Su

       

      YAPILIŞI

       

              1. 100 gr. Ön mayayı hazırlarken 450 gr. Çiğ Karabuğday Unu 420 gr. su ile kaşıkla karıştırın,
              2. Aynı anda 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumunu 2 kaşık sıcak su ile ıslatın,
              3. Ön maya hazır olduğuda, hamur, keten tohumu, ön maya, tuz biraz şeker, biraz sızma, 1 Yumurtayı yoğurun,
              4. Çavdar kalıbına (22×12 cm) alın kabarınca yarım saat ısınmış fırında 200 derecede fırına bi kaba su koyarak 1 saat pişirin.

      Afiyet olsun.

       

2 thoughts on “Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği Tarifi

  1. Canan Koçak dedi ki:

    Bu tarifi çok anlayamadım.. Gr karla ölçüde zorlanıyorum.. ekşi mayam çok kabarması.. keten tohumu neden kullandım.. açıklarsanız aydinlanacagim

    1. Tam Tarım dedi ki:

      Merhaba, Keten tohumu özellikle omega-3 yağ asitleri, lifler, proteinler, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Ekmeğinizin besin kalitesini arttırmak için kullanılmaktadır. Sağlıkla kalın.

Bir yanıt yazın