Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği
Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği
İÇİNDEKİLER
- 500 Gr Karabuğday unu
- 400 Gr su
- 100 Gr ekşi maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10 Gr Tuz
- 10 Gr Bal Yada Şeker
- 1 Yemek Kaşığı keten tohumu
- 25 ml su (keten tohumunu içinde bekletmek için)
YAPILIŞI
- Ekmek yapmaya başlamadan önce mayamızı 4-5 saat bekleterek aktif olmasını sağlamalıyız.
- Keten tohumunu 25 ml suda bekletilir…
- 500 Gr un ile 400 gr suyu ıslatıp yani otoliz yapılır.
- Maya iki katı olunca tuz, şeker, yağ, keten tohumunu otoliz ettiğimiz hamura ekleyelim.
- Yoğurulan hamur baton kalıba aktarılır…
- Kalıptaki hamur iki katına yükselince önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda 1 saat pişirilir.
- Soğuduktan sonra kesilir.
Afiyet olsun