Enfes Glutensiz Karabuğday Ekmeği

Enfes Glutensiz Karabuğday Ekmeği

 

  İÇİNDEKİLER

 

  • 2 Yumurta
  • 2 Su bardağı yoğurt
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 3 Çay bardağı Karabuğday unu
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Silme tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım limon
  • Çörek otu
  • Susam
  • Tercihen içine: Ceviz, Ay çiçeği, Keten tohumu

YAPILIŞI

 

  1. Yumurtayı, yoğurdu, yağı sırayla çırp.
  2. Tuzu ekle.
  3. Kabartma tozu ve karbonatı yarım limon suyu ile köpürt çırp.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyerek iyice çırp.
  5. Tercih ettiğin kuruyemiş vs ekle.
  6. Yapladığın Ortası delik kek kalıbına koy.
  7. Üzerini çörek otu ve susamla süsle.
  8. Önceden 170-180 derece ısıttığın fırının en altına koy ve turbo ayarda 25 dk pişir. Pişme süresi fırından fırına değişebileceği için. Kürdan ya da kuru bir bıçak yardımıyla kontrol et.
  9. Püf nokta: Yayvan ortası delik bir kek kalıbı ve fırın en altında pişirilmesi.
  10. Not: Aynı malzemeler ve pişirme şekli ile içine zeytin, kuru domates vs ekleyip kahvaltılarınızı şölene çevirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Main Menu