Enfes Glutensiz Karabuğday Ekmeği
İÇİNDEKİLER
- 2 Yumurta
- 2 Su bardağı yoğurt
- 1 Çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
- 3 Çay bardağı Karabuğday unu
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Silme tatlı kaşığı karbonat
- Yarım limon
- Çörek otu
- Susam
- Tercihen içine: Ceviz, Ay çiçeği, Keten tohumu
YAPILIŞI
- Yumurtayı, yoğurdu, yağı sırayla çırp.
- Tuzu ekle.
- Kabartma tozu ve karbonatı yarım limon suyu ile köpürt çırp.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek iyice çırp.
- Tercih ettiğin kuruyemiş vs ekle.
- Yapladığın Ortası delik kek kalıbına koy.
- Üzerini çörek otu ve susamla süsle.
- Önceden 170-180 derece ısıttığın fırının en altına koy ve turbo ayarda 25 dk pişir. Pişme süresi fırından fırına değişebileceği için. Kürdan ya da kuru bir bıçak yardımıyla kontrol et.
- Püf nokta: Yayvan ortası delik bir kek kalıbı ve fırın en altında pişirilmesi.
- Not: Aynı malzemeler ve pişirme şekli ile içine zeytin, kuru domates vs ekleyip kahvaltılarınızı şölene çevirebilirsiniz.