Glutensiz ve Şekersiz Cevizli Kurabiye
Glutensiz ve Şekersiz Cevizli Kurabiye
İÇİNDEKİLER
- 2 Yemek kaşığı oda ısısında tereyağı ya da sade yağ
- 1 Yumurta
- Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- 1 Avuç kırılmış ceviz içi
- 1 Çay kaşığı kabartma tozu
- 1 Çay kaşığı vanilya ya da vanilin
- 2 Su bardağı Karabuğday Unu
YAPILIŞI
- Tereyağı ve pekmez çırpılıp krema haline getirilir, ardından da yumurta eklenip çırpılır.
- Karabuğday unu, kabartma tozu ve vanilya eklenip elle yoğurulur. (bu aşamada istediğiniz kıvam için unu azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- Ardından kırılmış ceviz eklenip, ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif bastırılır.
- 180 derecede 10-15 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Bu ölçüden yaklaşık 12-15 adet kurabiye çıkmaktadır.
Afiyet olsun