Glutensiz ve Şekersiz Cevizli Kurabiye

Glutensiz ve Şekersiz Cevizli Kurabiye

 

  İÇİNDEKİLER

 

  • 2 Yemek kaşığı oda ısısında tereyağı ya da sade yağ
  • 1 Yumurta
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 Avuç kırılmış ceviz içi
  • 1 Çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 Çay kaşığı vanilya ya da vanilin
  • 2 Su bardağı Karabuğday Unu

 

YAPILIŞI

 

  1. Tereyağı ve pekmez çırpılıp krema haline getirilir, ardından da yumurta eklenip çırpılır.
  2. Karabuğday unu, kabartma tozu ve vanilya eklenip elle yoğurulur. (bu aşamada istediğiniz kıvam için unu azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  3. Ardından kırılmış ceviz eklenip, ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif bastırılır.
  4. 180 derecede 10-15 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  5. Bu ölçüden yaklaşık 12-15 adet kurabiye çıkmaktadır.

Afiyet olsun

Bir yanıt yazın

Main Menu