Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği

Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği

 

  İÇİNDEKİLER

 

  • 500 Gr Karabuğday unu
  • 400 Gr su
  • 100 Gr ekşi maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 Gr Tuz
  • 10 Gr Bal Yada Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı keten tohumu
  • 25 ml su (keten tohumunu içinde bekletmek için)

 

YAPILIŞI

 

  1. Ekmek yapmaya başlamadan önce mayamızı 4-5 saat bekleterek aktif olmasını sağlamalıyız.
  2. Keten tohumunu 25 ml suda bekletilir…
  3. 500 Gr un ile 400 gr suyu ıslatıp yani otoliz yapılır.
  4. Maya iki katı olunca tuz, şeker, yağ, keten tohumunu otoliz ettiğimiz hamura ekleyelim.
  5. Yoğurulan hamur baton kalıba aktarılır…
  6. Kalıptaki hamur iki katına yükselince önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda 1 saat pişirilir.
  7. Soğuduktan sonra kesilir.

Afiyet olsun

Bir yanıt yazın

Main Menu