Glutensiz Çiğ Karabuğday Salatası

Glutensiz Çiğ Karabuğday Salatası

 

  İÇİNDEKİLER

 

  • 1 Su bardağı Çiğ Karabuğday
  • 1,5 Su bardağı sıcak içme suyu
  • 2-3 Dal ince doğranmış taze soğan
  • 2 Dal ince doğranmış taze sarımsak (kuru sarımsak da olur, hatta tozu da olur ama tazesi mükemmel bir tat verdi.)
  • 1/2 Demet kadar doğranmış taze nane
  • 1/2 Kadar ince doğranmış maydanoz
  • 2 Adet küp doğranmış salatalık turşusu 1 avuç kadar kuru üzüm (ben kuru siyah üzümüm vardı onu kullandım, siz sarılarından kullanabilirsiniz.)
  • Üzerine bir çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz

 SOSU İÇİN

 

  • 1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1/2 Çay kaşığı karabiber
  • 1/2 Çay kaşığı kimyon
  • 1/2 Limonun suyu
  • 1 Yemek kaşığı kadar nar ekşisi

 

YAPILIŞI

 

  1. Önce Karabuğdayı iyice yıkadıktan sonra bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ilave edip üzeni kapatın. Yarım saat kadar bu şekilde bekleyecek. Siz bu sırada yeşillikleri ve salatalık turşusunu doğramaya başlayabilsiniz. Sosunu da zeytinyağı olan çay bardağında ayarlayın. Karabuğdaylar çatlayıp yumuşayınca eğer varsa fazla suyunu da süzün ve salata malzemelerini (ceviz hariç) ilave edip karıştırdıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine cevizleri serpiştirip afiyetle tüketin.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

2 Yorum

    • Karabuğday Ekmeği Tarifi İÇİNDEKİLER 500 gr Çiğ karabuğday unu @tam.tarim 150 gr Peyniraltı suyu 200 gr Su 40 gr Zeytinyağı 1 Yemek kaşığı bal(isteğe göre eklenmeyebilir) 10 gr Tuz 125 gr Ekşimaya(karabuğday mayamı kuru üzüm püresiyle hazırlıyorum) 25 gr Ketentohumu 15 gr Mavi haşhaş 25 gr Su(tohumlar jelleşince eklenecek) YAPILIŞI KALIPTA MAYALANACAK(BENİM EKMEĞİM 5-6 SAATTE SERİN ORTAMDA MAYALANDI) 25 DK BUHARLA PİŞİRİP 25 DK DAHA PİŞİRDİM KAPAKSIZ AFİYET OLSUN

Bir yanıt yazın

Main Menu