Glutensiz Sigara Böreği
İÇİNDEKİLER
- 3 Su bardağı Tam Tarım Çiğ Karabuğday Unu (hiç koku olmadığı için hamur işlerimde Tam Tarım Çiğ Karabuğday Ununu kullanıyorum. )
- 1 Su bardağı ılık süt (ben bitkisel süt kullanıyorum)
- 1 Çorba kaşığı tapyoka nişastası (mısır nişastasıda olur)
- 2/1 Su bardağı ılık içme suyu
- 2 Silme çorba kaşığı karnıyarık otu tozu
- 2 Silme çay kaşığı kaya tuzu
- İçine koymak için rendelenmiş keçi peyniri ve ince doğranmış maydonoz karışımı.
- Üzeri için 1 adet yumurta sarısıyla 1 çorba kaşığı zeytinyağı karışımı ve susam.
YAPILIŞI
- Hamur malzemelerini bir araya getirip yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Gerekirse ılık su ya da un ilavesi yapabilirsiniz.
- Hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve her parçayı incecik (kalınlığı video da var) açıp 8 üçgen parçaya bölün.
- Açma işlemi sırasında gerekirse tapyoka ya da mısır nişastası kullanın.
- Geniş kenarına maydonozlu keçi peyniri karışımından koyup video da gösterdiğim şekilde rulo şeklinde sarın.
- Sardığınız sigara böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, üzerine çok az zeytinyağı ilave edilmiş yumurta sarısı sürün.
- Susam serpiştirip 120 derece ısınmış fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun diyorum.