Glutensiz Sigara Böreği

Glutensiz Sigara Böreği

 

  İÇİNDEKİLER

 

  • 3 Su bardağı Tam Tarım Çiğ Karabuğday Unu (hiç koku olmadığı için hamur işlerimde Tam Tarım Çiğ Karabuğday Ununu kullanıyorum. )
  • 1 Su bardağı ılık süt (ben bitkisel süt kullanıyorum)
  • 1 Çorba kaşığı tapyoka nişastası (mısır nişastasıda olur)
  • 2/1 Su bardağı ılık içme suyu
  • 2 Silme çorba kaşığı karnıyarık otu tozu
  • 2 Silme çay kaşığı kaya tuzu
  • İçine koymak için rendelenmiş keçi peyniri ve ince doğranmış maydonoz karışımı.
  • Üzeri için 1 adet yumurta sarısıyla 1 çorba kaşığı zeytinyağı karışımı ve susam.

 YAPILIŞI

 

  1. Hamur malzemelerini bir araya getirip yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Gerekirse ılık su ya da un ilavesi yapabilirsiniz.
  2. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve her parçayı incecik (kalınlığı video da var) açıp 8 üçgen parçaya bölün.
  3. Açma işlemi sırasında gerekirse tapyoka ya da mısır nişastası kullanın.
  4. Geniş kenarına maydonozlu keçi peyniri karışımından koyup video da gösterdiğim şekilde rulo şeklinde sarın.
  5. Sardığınız sigara böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, üzerine çok az zeytinyağı ilave edilmiş yumurta sarısı sürün.
  6. Susam serpiştirip 120 derece ısınmış fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun diyorum.

Bir yanıt yazın

Main Menu