Sebzeli Pankek Tarifi

Sebzeli Pankek Tarifi

 

  İÇİNDEKİLER

 

  • 2 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 3-4 Kaşık Zeytinyağ
  • 2 Dal ince doğranıp sotelenmiş pırasa
  • 1 Kaşık keten tohumu
  • Kibrit kutusu kadar keçi peyniri
  • Siyah seytin
  • Tamtarım Glutensiz Karabuğday Un (aldığı kadar)
  • 1 Çay kaşığı karnıyarık otu tozu psyllium
  • 1 Çay kaşığı karbonat
  • Maydonoz, dereotu
  • Üzerine Susam ve çörek otu

 YAPILIŞI

 

  1. 2 yumurta ile 1 bardak yoğurdu karıştırıyoruz.
  2. İçine daha önceden zeytinyağından incecik doğrayıp sotelediğimiz 3-4 kaşık pırasa, 1 kibrit kutusu kadar peynir (ben keçi ezine kullandım), bir avuç çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin., 3 kaşık zeytinyağı 1 çay kaşığı phsilyum (karnıyarık otu tozu), 1,5 çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, tuz, bir tutam dereotu ve istediğiniz baharatları ekleyip en son pankek kıvamı alana kadar karabuğday ununu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Pankek tavasını iyice ısıtıp arkalı önlü pişiriyoruz.(pişirirken altına ve üstüne dereotu ve susam serpiyoruz.)

Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

Main Menu