Karabuğday Unu İle Ekşi Maya Tarifi
Karabuğday Unu İle Ekşi Maya Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 2 Adet Hurma
- 2 Adet kayısı
- 120 Ml su
- 2 Adet 350 ml kavanoz
- 100. gr Karabuğday Unu
YAPILIŞI
- Hurma ve Kayısıları yıkıyoruz. Hurmaların çekirdeklerini çıkarttıktan sonra hurma ve kayısıları ikiye bölüp 350 mililitrelik kavanoza koyuyoruz…
- Üzerine 120 ml su koyup kapağını kapatıyoruz ve karanlık bir yere koyuyoruz…
- 2 Gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere kavanozu çalkalıyoruz…
- 3. Gün köpürüp bakteriler hazır hale geldiğinde bunu temiz bir kavanoza süzüp süzdüğümüz suyun üzerine 100 gram karabuğday unu ekliyor ve iyice karıştırıyoruz.
- Kavanozun ağzını streçle kapattıktan sonra temiz bir beze sarıp bekliyoruz…
- Oda ısısına bağlı olarak yaklaşık 10 saatte mayanın aktif hale geldiğini göreceğiz. (Ben bu mayayı 3 kere daha besledikten sonra ekmeğimi hazırladım)
Afiyet Olsun