Karabuğdaylı Cinnamon Roll (Tarçınlı Çörek) Tarifi
Karabuğdaylı Cinnamon Roll (Tarçınlı Çörek) Tarifi
İÇİNDEKİLER
Hamuru için:
- 1 Su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 Tepeleme çay kaşığı karnıyarık otu tozu
- 1 Yumurta
- 1 Yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
- Yarım Fincan sıvı yağ
- 2,5 Yemek kaşığı hurma suyu
- 250 gr. Un (Çiğ Karabuğday + Kepekli Çiğ Karabuğday Unu yarı yarıya karışım)
- Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için::
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım Fincan Zeytinyağı
- 2 Yemek kaşığı hurma suyu
- 1 Tepeleme yemek kaşığı toz tarçın
YAPILIŞI
- Hamuru yoğurup üstü kapalı şekilde 1 saat dinlendiriyoruz.
- Un serpilmiş tezgahta 1 cm kalınlığına açıp üstüne hazırladığımız iç harcı sürüyoruz.
- 2 Parmak kalınlığında şeritler kesip rulo haline getirip 180 derece fırında 18-20 dakika pişiriyoruz.
- Not: Fırının tabağında bir kase içinde su koyuyoruz. (Buhar yapıp yumuşak olması için)
Afiyet olsun.