Karabuğdaylı Cinnamon Roll (Tarçınlı Çörek) Tarifi

Karabuğdaylı Cinnamon Roll (Tarçınlı Çörek) Tarifi

 

 İÇİNDEKİLER

 

Hamuru için:
    • 1 Su bardağı ılık su (200 ml)
    • 1 Tepeleme çay kaşığı karnıyarık otu tozu
    • 1 Yumurta
    • 1 Yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
    • Yarım Fincan sıvı yağ
    • 2,5 Yemek kaşığı hurma suyu
    • 250 gr. Un (Çiğ Karabuğday + Kepekli Çiğ Karabuğday Unu yarı yarıya karışım)
    • Yarım paket kabartma tozu

     

    İç harcı için::
      • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
      • Yarım Fincan Zeytinyağı
      • 2 Yemek kaşığı hurma suyu
      • 1 Tepeleme yemek kaşığı toz tarçın

       

      YAPILIŞI

       

              1. Hamuru yoğurup üstü kapalı şekilde 1 saat dinlendiriyoruz.
              2. Un serpilmiş tezgahta 1 cm kalınlığına açıp üstüne hazırladığımız iç harcı sürüyoruz.
              3. 2 Parmak kalınlığında şeritler kesip rulo haline getirip 180 derece fırında 18-20 dakika pişiriyoruz.
              4. Not: Fırının tabağında bir kase içinde su koyuyoruz. (Buhar yapıp yumuşak olması için)

      Afiyet olsun.

       

Bir yanıt yazın

Main Menu