Karabuğdaylı Frambuazlı Tahinli Kek Tarifi

Karabuğdaylı Kepekli Ekmek Tarifi

 

 İÇİNDEKİLER

 

    • 2 Adet olgun muz
    • 1 Yumurta
    • 3/4 Çay bardağı tahin
    • 2 Yemek kaşığı pekmez (Dut pekmezi kullanabilirsiniz)
    • 1 Su bardağı Çiğ Karabuğday Unu. (Unu yavaş ve dikkatli ekleyin).
    • Kabartma tozu
    • Frambuaz

     

    YAPILIŞI

     

              1. Muzu çatalla ezin ve yumurtayla karıştırın. Ardından tahini ve pekmezi ekleyin. Kabartma tozunu unla karıştırıp ekleyin.
              2. Hindistan cevizi yağı ile yağladığımız küçük borcama harcı döküp üzerine frambuazları dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

    Afiyet olsun.

     

Bir yanıt yazın

Main Menu