Karabuğdaylı Pankek Tarifi

Karabuğdaylı Pankek Tarifi

 

 İÇİNDEKİLER

 

    • 1 Yumurta
    • 1 Su bardağı süt
    • 1/3 Çay bardağı zeytinyağı
    • 1 Yemek kaşığı tuz
    • 3/4 Su bardağı Çiğ Karabuğday Unu
    • 1 Çay kaşığı Kabartma tozu
    • 1 Tatlı kaşığı çörek otu
    • Maydanoz
    • Peynir (dilediğiniz kadar)
    • 1 Tatlı kaşığı mahlep

     

    YAPILIŞI

     

              1. Yumurta, süt ve zeytinyağı bir kasede çırpılır.
              2. Yoğurt, tuz ve Karabuğday Unu’nu ilave edilip karışım kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
              3. Tava ısıtılıp pankekleri bir kaşık ile küçük daireler şeklinde dökülür.
              4. Yüksek ateşte hamurda küçük baloncuklar çıkana kadar pişirilir.

    Afiyet olsun.

     

Bir yanıt yazın

Main Menu