Karabuğdaylı Pankek Tarifi
Karabuğdaylı Pankek Tarifi
İÇİNDEKİLER
- 1 Yumurta
- 1 Su bardağı süt
- 1/3 Çay bardağı zeytinyağı
- 1 Yemek kaşığı tuz
- 3/4 Su bardağı Çiğ Karabuğday Unu
- 1 Çay kaşığı Kabartma tozu
- 1 Tatlı kaşığı çörek otu
- Maydanoz
- Peynir (dilediğiniz kadar)
- 1 Tatlı kaşığı mahlep
YAPILIŞI
- Yumurta, süt ve zeytinyağı bir kasede çırpılır.
- Yoğurt, tuz ve Karabuğday Unu’nu ilave edilip karışım kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
- Tava ısıtılıp pankekleri bir kaşık ile küçük daireler şeklinde dökülür.
- Yüksek ateşte hamurda küçük baloncuklar çıkana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.